Cursusinformatie > Examen Informatie

Informatie over examens

In elk theorie-examen wordt dezelfde stof behandeld. Echter kan de vorm die past per persoon verschillen. Op deze pagina leggen wij de verschillen uit.

Regulier examen

De meeste mensen doen het gewone theorie-examen in de examenzaal op een touchscreen, een beeldscherm waarop je met je vingers het juiste antwoord aantikt of sleept. Voor dit theorie-examen heb je 30 minuten de tijd.

Extra informatie:
Meer informatie over de onderwerpen
Hoe verloopt het examen?

Bestel je cursus + examen

Examen met extra tijd

Soms heb je meer tijd nodig om een examen te maken. Bijvoorbeeld door dyslexie of een andere aandoening.

Je kunt een theorie-examen met extra tijd doen. Je krijgt dan 15 minuten extra tijd. Dit geldt alleen voor het onderdeel verkeersregels en verkeersinzicht en niet voor het onderdeel gevaarherkenning.

Je doet het theorie-examen in de examenzaal en je kunt ervoor kiezen om de vragen voor te laten lezen door een computerstem. Je gebruikt dan oordopjes die je van het CBR krijgt. Heb je een dyslexieverklaring, dan kun je binnen 14 dagen na de examendatum de toeslag terugvragen via onderstaand formulier.

Extra informatie:
Meer informatie over de onderwerpen
Hoe verloopt het examen?

Bestel je cursus + examen

Individueel begeleid examen

Heb je faalangst, autisme of een andere aandoening?

Je kunt ook theorie-examen doen waarbij je alleen in een ruimte zit, samen met een medewerker van het CBR. De vragen worden voorgelezen door de medewerker. De inhoud van de vragen is hetzelfde als bij het gewone theorie-examen. De begeleiding van de medewerker bestaat alleen uit het toelichten van het examenproces. De medewerker geeft géén uitleg over examenvragen en vertaalt géén examenvragen naar een andere taal. Je kunt dit examen alleen aanvragen als je eerst een examen met extra tijd of al eerder een individueel begeleid examen hebt gedaan. Of als je een toegestane verklaring van een specialist hebt.

Extra informatie:
Meer informatie over de onderwerpen
Hoe verloopt het examen?

Bestel je cursus + examen